Energiezuinige decibelsensor

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in onze samenleving. Een te hoge geluidsbelasting in woon- of werkomgeving kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zo wijst onderzoek uit. Maar helaas kunnen bestaande decibelsensoren niet op een efficiënte manier overal en continu geluid meten. Metatronics (IoT expertise) en CrossRoads2 (haarbaarheidsonderzoek) werken samen aan een decibelsensor die dat wel kan. De te ontwikkelen sensor zal gebruik maken van het LoRa netwerk en daardoor gebruik maken van een betrouwbaar netwerk en met een laag energieverbruik.

Voor meer informatie over de geluidsoverlast signalerende sensor zie: decibelsensor.

Samenwerking met Tele2

Afbeeldingsresultaat voor tele2 logo

Connectiviteit is een belangrijke factor binnen het Internet of Things. Om betrouwbare connectiviteit te kunnen bieden tussen de IoT producten, die Metatronics op de markt brengt onder het AXXIOT label, en het internet, is Metatronics vanaf januari van dit jaar een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met Tele2.

Metatronics stapt in deze samenwerking als bedenker en ontwikkelaar van IoT producten zoals slimme sensoren en beacons die op veel verschillende gebieden ingezet kunnen worden. Tele2 voorziet in wereldwijde IoT services zoals connectiviteit en control platforms.

Deze samenwerking gaat verder dan alleen de connectiviteit en het gebruik maken van het Tele2 M2M control center (TMCC). Beide partijen gaan kennis delen en zakelijke kansen onderzoeken op IoT gebied en zijn overtuigd dat deze samenwerking vele voordelen oplevert op gebied van kansen in de markt, connectiviteit en gezamenlijke activiteiten.

AXXIOT, IoT producten voor de zakelijke markt

AXXIOt

Vanuit de klantvraag of het mogelijk is om bestaande producten snel en tegen lage kosten aan te passen naar een IoT applicatie is AXXIOT ontstaan.

AXXIOT is dé webshop voor IoT producten. Door toevoeging van AXXIOT producten aan bestaande producten kunnen deze gemakkelijk verbonden worden met het internet  om zo gebruik te maken van alle voordelen die Internet of Things te bieden heeft. De ervaren engineers van Metatronics hebben hun kennis en ervaring ingezet voor de ontwikkeling van dit productenassortiment.

Door het gebruik van de AXXIOT producten kunnen de voordelen van Internet of Things ervaren en geëvalueerd worden waarna een weloverwogen keuze gemaakt kan worden om met de producten van AXXIOT te blijven werken of om de eigen producten te modificeren naar een IoT applicatie. De mogelijkheden zijn bijzonder groot en het productassortiment zal dan ook snel groeien. Hou daarom de website www.axxiot.com in de gaten!

De komende jaren zal IoT gaan zorgen voor grote veranderingen. Veel nieuwe toepassingen worden ontwikkeld maar de zakelijk aspecten en de toepassingen voor de zakelijke markt worden vaak onderbelicht. Bedrijven die de mogelijkheden zien en tijdig instappen kunnen een voorsprong behalen in de markt. Dat wordt nu heel gemakkelijk door de producten van AXXIOT.

Samenwerking tussen KPN en Metatronics

Op 30 juni j.l. is de samenwerking tussen KPN en Metatronics officieel bekrachtigd door de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door beide partijen. De samenwerking betreft het gebruik van het LoRa netwerk van KPN door Metatronics voor haar Internet of Things producten en ontwikkelingen.

LoRa staat voor Long Rang Low Power. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. Hiermee is LoRa de optimale ondersteuning van Internet of Things en tegelijkertijd een energiezuinige oplossing.

“Het LoRa protocal voor mobiele netwerken is speciaal ontwikkeld om aan de hoge eisen van Internet of Things te voldoen en samen met de landelijke dekking die het LoRa netwerk van KPN biedt maakt dit, dat wij binnen onze Internet of Things betrouwbaarheid en service kunnen garanderen aan onze klanten”, aldus Erik Elizen van Metatronics.

De ondertekening vond plaats tijdens de LoRa Roadshow van KPN in het Klokgebouw Op Strijp-S in Eindhoven. Een thuiswedstrijd voor Metatronics, gevestigd in Gebouw Gerard op Strijp-S.

Nieuwe locatie IoT roadshow regio Eindhoven!

Voor de laatste bijeenkomst in de reeks succesvolle IoT Roadshows  is een nieuwe locatie gekozen in de regio Eindhoven.

Deze roadshow wordt niet zoals in eerdere berichtgeving gemeld, gehouden in Rosmalen maar op onze thuisbasis in Eindhoven; Strijp-S. Een actieve en creatieve omgeving waar een IoT event zeker op zijn plek is.

De exacte locatie van de IoT Roadshow regio Eindhoven op 30 juni 2016 is:
Klokgebouw, hal D1, Strijp-S
Klokgebouw 50, 5617 AB  Eindhoven
Parkeren kan in de parkeergarage naast het Klokgebouw

Het programma is onveranderd gebleven:
10.00 uur ontvangst
10.30 uur presentaties
11.10 uur vragen
11.30 uur lunch, netwerken
13.00 uur einde programma

Voor ons is deze locatie aan de overkant van de straat en daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Voor ons een mooie reden om u voorafgaand of na de IoT roadshow uit te nodigen voor een kop koffie en een kijkje bij Metatronics, Torenallee 42-54. U bent er zo, alleen even het plein oversteken.

Kom gerust bij ons aan…. de koffie staat voor u klaar!

LoRa Roadshow locaties

Na een succesvolle start met de eerste LoRa Roadshow door KPN op Schiphol Amsterdam zijn de volgende vier locaties voor de roadshows bepaald.

Bent u bezig met een IoT project of geïnteresseerd in de mogelijkheden die IoT u te bieden heeft laat u dan inspireren door toonaangevende bedrijven op een van onderstaande roadshows. De roadshows hebben allemaal een ander thema dus u kunt kiezen wat u het meeste aanspreekt.

12 mei 2016; Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht, Polar Zaal, thema smart transport
26 mei 2016; Nedap Groenlo, Parallelweg 2 in Groenlo, thema smart city
16 juni 2016; Sitech Geleen, Brightlands Chemelot Campus, Urmonderbaan 22 in Sittard-Geleen, thema smart industries
30 juni 2016; Heijmans Rosmalen, TBD, Graafsebaan 65 in Rosmalen, thema smart building

Het programma is als volgt opgebouwd:
10.00 – 10.30 uur  ontvangst
10.30 – 10.40 uur  KPN en LoRa door Jasper Snijder, ex. vice pres. New Business KPN
10.40 – 10.55 uur  LoRa en de techniek door Jacob Groote, ex. vice pres. Service Platforms KPN
10.55 – 11.10 uur   wat doet de klant met LoRa (spreker varieert per locatie)
11.10 – 11.30 uur   ruimte voor vragen
11.30 – 12.30 uur  Lunch, interview, marktplaats en netwerken
13.00 uur   einde programma

Wilt u een bezoek brengen aan één van de LoRa Roadshows, wij ontvangen u graag! U kunt zich hier online aanmelden voor deelname.

Kick-off eerste LoRa roadshow groot succes

In aanloop naar de landelijke dekking van het LoRa netwerk door KPN, welke per 1 juni a.s. operationeel is, worden er door het land verschillende LoRa roadshows georganiseerd.

Het ‘roadshow-samenwerkingsverband’ tussen KPN, Metatronics en andere partners was tijdens de eerste bijeenkomst een groot succes. De roadshow op Schiphol werd bezocht door meer dan 80 bezoekers (de roadshow was op voorhand al uitverkocht) en ook de pers was aanwezig. KPN en partners op gebied van IoT toonden de nieuwe toepassingen op gebied van Internet of Things.

LoRa is de aanjager voor Internet of Things. Een landelijke LoRa dekking geeft een enorme boost aan de ontwikkeling en uitrol van IoT projecten. Metatronics heeft een uitgebreide toolkit voor het realiseren van IoT applicaties en kan IoT producten full service aanbieden door samenwerking met partners zoals bijvoorbeeld KPN op gebied van connectivity.

U kunt de LoRa roadshow bezoeken op de volgende locaties;
* 12 mei 2016; Utrecht: Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht, Polar zaal – thema Smart Transport
* 26 mei 2016; Groenlo, Nedap Groenlo, Parallelweg 2, thema Smart City
* 16 juni 2016; Geleen, Sitech Geleen, Brightlands Chemelot Campus, Koestraat 1, thema Smart Industries
* 30 juni 2016; Rosmalen, Heijmans Rosmalen, Graafsebaan 65, TBD, thema Smart Building

LoRa Roadshow, IoT en de waarde daarvan voor uw bedrijf

Heeft u een beeld van de concrete LoRa netwerk toepassingen voor uw bedrijf? Hoe u optimaal kunt profiteren van de nieuwe mogelijkheden van LoRa en Internet of Things?

Kans is groot dat het antwoord nee is. En vele bedrijven met u weten het (nog) niet. LoRa staat voor Long Range Low Power en maakt het mogelijk miljoenen apparaten te verbinden met internet met een lage energieconsumptie. De lange afstandsverbinging van LoRa is een belangrijke factor  om de ontwikkeling van IoT te versnellen. KPN streeft naar een landelijke dekking in 2016.

Samen met Metatronics en andere partners organiseert KPN in de komende maande een aantal roadshows. Hier vertellen experts van bedrijven u alles over concrete toepassingsgebieden van LoRa. Na afloop weet u wat LoRa voor uw bedrijf kan betekenen en hoe LoRa u aan een beslissende voorsprong kan helpen. Wij laten  zien op welke manier wij ondersteuning kunnen bieden in uw Internet of Things proces. Voor meer informatie zie ook LoRa roadshow KPN.

De eerste LoRa roadshow vindt plaats op 7 april a.s. op Schiphol-Amsterdam. Deze roadshow is reeds volledig uitverkocht.

De aankomende LoRa roadshows vinden plaats:
12 mei 2016           regio Eindhoven
26 mei 2016          regio Enschede
16 juni 2016          regio Venlo
30 juni 2016         regio Groningen

Meld u nu aan voor één van de komende roadshows, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Voor aanmelding mail uw naam en telefoonnummer naar cvdboogaard@metatronics.nl, dan nemen wij contact op voor de aanmelding en de exacte locatie.

Het programma van 7 april ziet er als volgt uit en is representatief voor de komende roadshows:
10.00 – 10.30 uur           ontvangst
10.30 – 10.40 uur           KPN & LoRa, Erik Peeters, directeur Internet of Things KPN
10.40 – 10.55 uur           LoRa & techniek, Jacob Groote, eecutive vice president service platforms KPN
10.55 – 11.10 uur             KPN & LoRa, Christiaan  Hen, innovation manager Schiphol Group
11.10 – 11.30 uur             ruimte voor vragen
11.30 – 12.30 uur            lunch, interview, marktplaats, netwerken
13.00 uur                         einde programma

KPN en Metatronics, samenwerking op gebied van IoT

Het LoRa-netwerk van KPN als versnelling Internet of Things oplossingen van Metatronics.

Sinds het ontstaan van Metatronics in 2003 ontwikkelt en produceert het slimme elektronische producten voor zowel professioneel als industrieel en consumenten gebruik. De technologie toolkit van Metatronics is bij uitstek geschikt voor het realiseren van Internet of Things applicaties. Door samenwerking met partners op gebied van strategie, big data en connectivity services kunnen IoT producten full service worden aangeboden. In dit kader werkt Metatronics samen met KPN aan een versnelling van de ontwikkeling tot een volwaardig Internet of Things. In de transitie naar deze wereld, waar de volwaardige voordelen van de toegenomen connectiviteit door zowel bedrijven als consumenten ervaren worden, zijn er een aantal mijlpalen te definiëren, zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe wordt er omgegaan met de massale toename in data met betrekking tot capaciteit maar ook tot analyse?
  • Hoe beveiligen we al deze datastromen zodat er geen gevoelige bedrijfs- of klanteninformatie op straat komt te liggen?
  • Hoe verbinden we al de ‘dingen’ die onderdeel uit maken van het Internet of Things op een manier die voor ons in potentie de meeste kansen biedt?

Metatronics is als Internet of Things bedrijf voortdurend bezig om op dit soort vragen antwoorden te formuleren. Cruciaal in dit ‘technologie landschap in ontwikkeling’ is de centrale positionering binnen een netwerk van goede (kennis)partners. Wanneer het gaat over connectiviteit is de samenwerking met KPN belangrijk om te vernoemen. De doelstelling van KPN is om in 2016 een landelijke dekking te hebben met het nieuwe LoRa-netwerk. LoRa staat voor Low Power Wide Area Networks (LongRange); een nieuwe energiezuinige netwerktechnologie. LoRa maakt het mogelijk om miljoenen apparaten die weinig data gebruiken, op grote afstand én met een zeer laag energieverbruik te verbinden met het internet. De langeafstandsverbinding LoRa is een belangrijke factor om de ontwikkeling van Internet of Things te versnellen. Het LoRa-protocol voor mobiele netwerken is speciaal ontwikkeld om aan de hoge veiligheidseisen van Internet of Things (IoT) te voldoen.

Metatronics staat centraal binnen IoT ontwikkelingen in Nederland en helpt u graag bij de ontwikkeling (en productie) van uw IoT applicatie of oplossing – realizing the things in IoT. Wanneer u zich nog aan het begin van deze ontwikkeling bevindt is het belangrijk te weten waar u staat en welke stappen te nemen zijn om concreet aan de slag te gaan met IoT. Om deze reden heeft Metatronics in samenwerking met Mark Global de IoT Readiness Scan geïntroduceerd. Deze scan resulteert in een persoonlijk rapport waarin uw IoT readiness verder wordt uitgewerkt.

We nodigen u uit om deel te nemen aan de IoT Readiness Scan om te bepalen in hoeverre u klaar bent voor het Internet of Things en om u te laten zien aan welke dimensie u het best aandacht kunt geven als u een IoT project overweegt te starten.

We leven in een innovatieve tijd! Laten we samen innovatie doorvoeren in uw producten, diensten en/of processen gebaseerd op het Internet of Things.

KPN            Logo 30x30