Bobbie Ruiten, salesmanager bij Metatronics

Per 1 mei is Bobbie Ruiten aangesteld als salesmanager. Zij is verantwoordelijk voor onze bestaande klantportfolio en de uitbreiding daarvan. De focus zal met name liggen op de segmenten smart building, smart city en industriële toepassingen. Daarnaast vult zij het huidige management team aan en zal ze een actieve rol gaan spelen in het beleid en strategie van Metatronics.

Met haar ruime ervaring op gebied van sales en business development in o.a. IT, luchtvaart en consumenten elektronica brengt zij zeer veel kennis en ervaring in. “Metatronics is erg blij Bobbie aan boord te hebben”, aldus Frank Boon, directeur, “Wij zien een enorme groeipotentie in productontwikkeling en met name in de Internet-of-Things-markt en kunnen daar met de komst van Bobbie een gedegen invulling aan geven”.

Ook Bobbie zelf is erg blij met deze nieuwe stap in haar carrière; “Metatronics biedt nieuwe uitdagingen op zowel management- als sales gebied binnen een zeer innovatieve branche. Naast relatiebeheer en de uitbouw van de klantportfolio ga ik mij tevens bezig houden met de ontwikkeling van concepten voor bestaande en bewezen IoT-producten”.

Mocht u kennis willen maken met Bobbie of meer willen weten over de dienstverlening van Metatronics dan kunt u haar bereiken op 06-10899106.

The Digital Chain 2018 – The Proven Technology Event

Voor professionals in de olie, gas en petrochemie. Netwerk, innovatie en bewezen technologie.

31-5 || 11:30 – 19:30 uur || Hulstkampgebouw || Rotterdam

Ontdek bewezen technologie, leer van echte cases en laat u inspireren met tastbare kennis. Dit event staat in het teken van één van de grootste trends in de olie, gas en petrochemie; waarde creëren door digitalisering van processen. Samen met partners en iTanks, het kennis- en innovatieplatform voor haven gerelateerde industrie, origaniseren wij The Digital Value 2018 – The Proven Technology Event.

Praktische en inspirerende handvatten voor digitalisering

Zie dat digitalisering niet alleen iets voor visionairs is. Leer hoe bewezen innovatieve technologie nu al wordt ingezet in onze eigen branche en in diverse onderdelen van de keten. Op dit event worden vragen en oplossingen gedeeld via keynotes, breakouts, een expert paneldiscussie en een kennismarkt.

Agenda

11:30 uur – Inloop en lunch
Lunchen, netwerken en mogelijkheid om vragen te stellen aan experts bij de kennismarkt.
13:00 uur – Opening
Intro en uitleg Digital Chain Value.
13:20 uur – Maurice Jilderda, development manager bij Sitech Asset Health Center
De fabriek van de toekomst begint vandaag.
14:00 uur – Breakout ronde 1
Wat houdt de markt bezig?
Turnaround 2020, VGM, compliance en operationeel excellence.
14:50 uur – Pauze
15:30 uur – Keynote Hans Maas, RDMCenter of Expertise
Vernieuwen moet je leren, ook als opdrachtgever.
16:10 uur – Breakout ronde 2
Wat houdt de markt bezig?
Turnaround 2020, VGM, compliance en operationeel excellence.
17:00 uur – Korte pauze
17:15 uur Problemen, panel en pitches
Uitkomsten van de breakouts, proven technology van de partners en discussie met het panel.
18:00 uur – afsluiting en borrel

Meld u vandaag nog gratis aan!

Tijdens het event is er voldoende tijd om te netwerken en uw vragen te stellen aan experts. Dit alles om u praktische handvatten en best practices mee te geven. We ontvangen u graag!
Klik op deze link om naar de website te gaan waar u zich gratis kunt aanmelden voor het event.

Dit event is een samenwerking van Metatronics en:

                     

IoT Talks – de meest inspirerende IoT roadshow

IoT Talks is een voortdurende roadshow waar alle IoT enthousiastelingen uit verschillende industrieën elkaar vinden om te praten over en geïnspireerd te raken door IoT. Bij Iot Talks krijgt u de gelegenheid te luisteren naar ervaringen, adviezen en succesverhalen van experts uit verschillende takken van de industrie. Wat kunt u verder verwachten? Nieuwe perspectieven, innovatieve kennis en waardevolle ideeën die kunnen helpen om tot een IoT verdienmodel te komen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om te netwerken met andere deelnemers en bezoekers.

Dit event, geïnitieerd door Tele2, met veel inspirerende sprekers, deelnemers en bezoekers vindt plaats op:
Donderdag, 28 september 2017
Westergasfabriek, Amsterdam
Voor meer informatie over dit gratis event en het programma, klik hier.

Als deelnemer aan dit event nodigen wij u van harte uit! Registreren kan via deze link.

Wij treffen u graag bij IoT Talks!

Verstevigde basis door twee nieuwe partners

Het heeft wat tijd en inspanning gekost maar met twee nieuwe partners aan boord is onze basis op diverse fronten enorm verstevigd. Beide partners zorgen niet alleen voor nieuwe investeringsmogelijkheden maar brengen ook een netwerk van potentiële klanten mee. Beide partijen brengen ook veel ervaring mee zoals grote affiniteit met de slimme elektronica die wij ontwikkelen en veel kennis en ervaring met ons businessmodel.

Binnen ons businessmodel zorgen wij voor de volledige ontwikkeling en productie van de door de klant gewenste elektronica. En dit geldt voor projecten op allerlei gebieden zoals bijvoorbeeld apparaten en sensoren voor energie neutrale woningen of een apparaat waarmee allerlei informatie verkregen kan worden over statussen van ladingen in een container zodat het logistieke traject geoptimaliseerd kan worden. Metatronics onderscheidt zich in de markt door korte doorlooptijden. Het ontwikkelen van de elektronica inclusief de voorbereidingen voor de productie kan binnen 30 weken gerealiseerd worden. Dat is snel voor een productontwikkelingsproces. Indien door de klant gewenst regelt Metatronics ook de volledige productie van het product.  Metatronics staat voor volledige ontzorging voor de klant.

Ontwikkeling gebeurt in eigen huis en dat vraagt continue optimalisatie van kennis en processen. Met twee nieuwe partners en toegenomen financiële slagkracht kunnen we Metatronics verder uitbouwen en onze positie in de markt verstevigen. En deze markt ziet er veelbelovend uit, de vraag naar IoT applicaties begint nu echt los te komen. Er lopen momenteel een aantal aanvragen voor grote opdrachten waarbij we in de eindfase van de onderhandeling zijn. Dat zou een omzet verdubbeling of zelfs meer kunnen betekenen.

Energiezuinige decibelsensor

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in onze samenleving. Een te hoge geluidsbelasting in woon- of werkomgeving kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zo wijst onderzoek uit. Maar helaas kunnen bestaande decibelsensoren niet op een efficiënte manier overal en continu geluid meten. Metatronics (IoT expertise) en CrossRoads2 (haarbaarheidsonderzoek) werken samen aan een decibelsensor die dat wel kan. De te ontwikkelen sensor zal gebruik maken van het LoRa netwerk en daardoor gebruik maken van een betrouwbaar netwerk en met een laag energieverbruik.

Voor meer informatie over de geluidsoverlast signalerende sensor zie: decibelsensor.

 

Dit subsidieproject wordt mogelijk gemaakt door:
                       

Samenwerking met Tele2

Afbeeldingsresultaat voor tele2 logo

Connectiviteit is een belangrijke factor binnen het Internet of Things. Om betrouwbare connectiviteit te kunnen bieden tussen de IoT producten, die Metatronics op de markt brengt onder het AXXIOT label, en het internet, is Metatronics vanaf januari van dit jaar een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met Tele2.

Metatronics stapt in deze samenwerking als bedenker en ontwikkelaar van IoT producten zoals slimme sensoren en beacons die op veel verschillende gebieden ingezet kunnen worden. Tele2 voorziet in wereldwijde IoT services zoals connectiviteit en control platforms.

Deze samenwerking gaat verder dan alleen de connectiviteit en het gebruik maken van het Tele2 M2M control center (TMCC). Beide partijen gaan kennis delen en zakelijke kansen onderzoeken op IoT gebied en zijn overtuigd dat deze samenwerking vele voordelen oplevert op gebied van kansen in de markt, connectiviteit en gezamenlijke activiteiten.

AXXIOT, IoT producten voor de zakelijke markt

AXXIOt

Vanuit de klantvraag of het mogelijk is om bestaande producten snel en tegen lage kosten aan te passen naar een IoT applicatie is AXXIOT ontstaan.

AXXIOT is dé webshop voor IoT producten. Door toevoeging van AXXIOT producten aan bestaande producten kunnen deze gemakkelijk verbonden worden met het internet  om zo gebruik te maken van alle voordelen die Internet of Things te bieden heeft. De ervaren engineers van Metatronics hebben hun kennis en ervaring ingezet voor de ontwikkeling van dit productenassortiment.

Door het gebruik van de AXXIOT producten kunnen de voordelen van Internet of Things ervaren en geëvalueerd worden waarna een weloverwogen keuze gemaakt kan worden om met de producten van AXXIOT te blijven werken of om de eigen producten te modificeren naar een IoT applicatie. De mogelijkheden zijn bijzonder groot en het productassortiment zal dan ook snel groeien. Hou daarom de website www.axxiot.com in de gaten!

De komende jaren zal IoT gaan zorgen voor grote veranderingen. Veel nieuwe toepassingen worden ontwikkeld maar de zakelijk aspecten en de toepassingen voor de zakelijke markt worden vaak onderbelicht. Bedrijven die de mogelijkheden zien en tijdig instappen kunnen een voorsprong behalen in de markt. Dat wordt nu heel gemakkelijk door de producten van AXXIOT.

Samenwerking tussen KPN en Metatronics

Op 30 juni j.l. is de samenwerking tussen KPN en Metatronics officieel bekrachtigd door de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door beide partijen. De samenwerking betreft het gebruik van het LoRa netwerk van KPN door Metatronics voor haar Internet of Things producten en ontwikkelingen.

LoRa staat voor Long Rang Low Power. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. Hiermee is LoRa de optimale ondersteuning van Internet of Things en tegelijkertijd een energiezuinige oplossing.

“Het LoRa protocal voor mobiele netwerken is speciaal ontwikkeld om aan de hoge eisen van Internet of Things te voldoen en samen met de landelijke dekking die het LoRa netwerk van KPN biedt maakt dit, dat wij binnen onze Internet of Things betrouwbaarheid en service kunnen garanderen aan onze klanten”, aldus Erik Elizen van Metatronics.

De ondertekening vond plaats tijdens de LoRa Roadshow van KPN in het Klokgebouw Op Strijp-S in Eindhoven. Een thuiswedstrijd voor Metatronics, gevestigd in Gebouw Gerard op Strijp-S.

Nieuwe locatie IoT roadshow regio Eindhoven!

Voor de laatste bijeenkomst in de reeks succesvolle IoT Roadshows  is een nieuwe locatie gekozen in de regio Eindhoven.

Deze roadshow wordt niet zoals in eerdere berichtgeving gemeld, gehouden in Rosmalen maar op onze thuisbasis in Eindhoven; Strijp-S. Een actieve en creatieve omgeving waar een IoT event zeker op zijn plek is.

De exacte locatie van de IoT Roadshow regio Eindhoven op 30 juni 2016 is:
Klokgebouw, hal D1, Strijp-S
Klokgebouw 50, 5617 AB  Eindhoven
Parkeren kan in de parkeergarage naast het Klokgebouw

Het programma is onveranderd gebleven:
10.00 uur ontvangst
10.30 uur presentaties
11.10 uur vragen
11.30 uur lunch, netwerken
13.00 uur einde programma

Voor ons is deze locatie aan de overkant van de straat en daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Voor ons een mooie reden om u voorafgaand of na de IoT roadshow uit te nodigen voor een kop koffie en een kijkje bij Metatronics, Torenallee 42-54. U bent er zo, alleen even het plein oversteken.

Kom gerust bij ons aan…. de koffie staat voor u klaar!