Internet of Things / Wireless

Metatronics is in staat om tegemoet te komen aan bijna alle Internet of Things  vraagstukken en daarbij de technologie aan te passen op de gewenste toepassing. Ook kunnen protocollen aangepast en uitgebreid worden ter verbetering van de veiligheid en de soliditeit. Tevens zijn er oplossingen beschikbaar voor integratie waarmee kosten bespaart kunnen worden, zoals: Bluetooth, LoRa,  4G, WiFi, GPS, RFID en GSM (GPRS+).

Wat is Internet of Things?
Internet of Things, of te wel IoT, is een netwerk van slimme en communicerende objecten dat data en waardevolle informatie verzamelt en uitwisselt met behulp van digitale technologie met als doel digitale informatiegedreven toegevoegde waarde voor producten en/of apparaten door het gebruik van elektronica. Kort door de bocht is betekent dit dat IoT maakt dat alles met alles zou kunnen communiceren en zo informatie verzamelt. Dit biedt immens veel kansen en mogelijkheden voor bedrijven op commercieel gebied. Maar ook op persoonlijk, sociaal en politiek gebied zal dit een enorme impact hebben.

Wat heeft Metatronics te bieden op IoT gebied?
Metatronics  is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van producten die inzetbaar zijn in IoT toepassingen. Zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de eerste veilige ProBeacon en daarbij de meeste algemene problemen met beacons opgelost, zoals authenticatie en beveiliging.  Vaak worden combinaties van draadloze oplossingen gebruikt zoals het verbinden van een verzameling van sensoren door middel van een ‘low power mesh’ netwerk welke via GPRS verbonden wordt met het internet of connectiviteit via een LoRa netwerk. Metatronics onderzoekt voortdurend alle nieuwe technologieën die ontstaan ten aanzien van Internet of Things en heeft diverse oplossingen om uw productontwikkelingstraject IoT geschikt te maken. Om succesvolle geïntegreerde draadloze oplossingen te creëren zijn de volgende aandachtspunten van belang; verbruik en opslag van energie, antenne-ontwerp, communicatierichtlijnen, bandbreedte, veiligheid, robuustheid en beveiliging.

Is een het ontwikkelen van een compleet nieuw product nog een stap te ver. Start dan met ready-to-use IoT producten van AXXIOT. AXXIOT is een onderdeel van Metatronics dat zich richt op standaard IoT producten die u gemakkelijk toevoegt aan uw product of dienst waarna u de voordelen van IoT kunt ervaren. Voor meer informatie hierover zie: https://axxiot.nl.

Is uw bedrijf klaar voor IoT?
IoT en de ontwikkeling daarvan binnen een bedrijf is vaak nog een grote stap om te nemen. Op basis van de eerste ‘Internet of Things’ projecten heeft Metatronics een aantal ervaringen en best practises door vertaald in een functioneel rapport met de titel ‘Metatronics IoT Readiness Scan’. Met behulp van deze checklist en rapport krijgen bedrijven een indicatie in hoeverre men klaar is om aan de slag te gaan met IoT gerelateerde projecten en worden er aanbevelingen gedaan gebaseerd op de persoonlijke bedrijfssituatie. Nieuwsgierig in hoeverre uw bedrijf klaar is voor Internet of THings? Start de IoT Readiness Scan